34 Nadziewane Jalapenos - Borniak

Nadziewane Jalapenos

Nadziewane Jalapenos

Nadziewane Jalapenos

Te pikantne i aromatyczne przekąski to nie tylko ciekawy dodatek, ale także idealna przekąska na imprezy i spotkania towarzyskie. Delikatnie wędzone papryczki jalapeno wypełnione serem i owinięte w kawałki boczku to połączenie intensywnych smaków, które zachwycą Twoich gości i dodadzą wyjątkowego smaku każdej okazji.

SKŁADNIKI

  • 10 dużych zielonych papryczek jalapeno
  • 100 g startego sera, Gouda lub Emmental
  • 10 plasterków boczku

NARZĘDZIA

PRZEPIS

  1. Odetnij szypułkę z papryk i za pomocą łyżki usuń nasiona oraz białą przegrodę.
  2. Wypełnij każdą papryczkę startym serem.
  3. Owiń papryczki plasterkiem boczku.
  4. Napełnij generator dymu zrębkami bukowymi.
  5. Rozgrzej wędzarnię do temperatury 120 stopni Celsjusza.
  6. Ułóż przygotowane papryki na ruszcie wędzarni i wstaw do wędzarni na około 30 minut.