Poznaj Wędzarnie

Wędzarnie Smokers BBQ

Unikalne wędzarnie BBQ dla miłośników low & slow barbecue.

  • System grzewczy o podwyższonej mocy pozwalaja osiągnąć temperaturę do 150°C (~300°F).
  • Wykonanie ze szczotkowanej stali nierdzewnej nadaje wędzarni piękny wygląd i spełnia wysokie standardy higieny.
  • Wnętrze jest ze stali nierdzewnej bezpiecznej dla żywności.

Wędzarnie klasyczne

Rozpocznij swoją przygodę z tradycyjnym wędzeniem

  • System grzewczy pozwala osiągnąć temperaturę do 120°C (~250°F).
  • Wędzarnia wykonana jest z blachy alucynku odpornego na warunki atmosferyczne.
  • Wnętrze jest ze stali nierdzewnej bezpiecznej dla żywności.

Dwa rozmiary

Borniak BBQ SmokerBorniak BBQ Smoker

Duża 150

Spełnia wszelkie oczekiwania w dziedzinie wędzenia!

  • Komora wędzarni ma pojemność 150 litrów.
  • Mieści do 20 kg mięsa lub do 16 kg kiełbasy.
  • Możliwość wędzenia na 7 poziomach.

Mała 70

Idealna na każdą okazję!

  • Komora wędzarni ma pojemność 70 litrów.
  • Mieści do 10 kg mięsa lub do 8 kg kiełbasy.
  • Możliwość wędzenia na 6 poziomach.
Borniak Classic Food SmokerBorniak Classic Food Smoker

Dwa sterowania

Kontroler Borniak Timer

Panel sterowania Borniak został specjalnie zaprojektowany, by dostarczyć najwyższej wygody użytkowania. 

Temperatura, wystarczy ją ustawić, a inteligentny system samodzielnie zadba o utrzymanie jej na stałym poziomie. 

Timer, dzięki niemu możemy precyzyjnie określić czas trwania poszczególnych funkcji, takich jak grzanie, generowanie dymu czy suszenie, sprawiając, że obsługa urządzenia jest jeszcze prostsza. 

Zegar, umożliwia dokładne monitorowanie czasu, przez jaki jedzenie pozostaje w dymie, nawet bez konieczności ustawiania timera. 

Dzięki temu korzystanie z wędzarni Borniak staje się nie tylko łatwe, ale także pełne precyzji i kontroli.

Borniak BBQ SmokerBorniak BBQ Smoker
Borniak Classic Food SmokerBorniak Classic Food Smoker

Kontroler Borniak Simple

Wystarczy ustawić żądaną temperaturę, a inteligentny system samodzielnie zadba o utrzymanie jej na stałym poziomie.

Wszystko czego potrzebujesz w jednym urządzeniu

Grzałka z radiatorem

Urządzenie rozprowadza ciepło za pomocą systemu grzewczego z radiatorem, co gwarantuje skuteczny rozkład temperatury.

Temperatura

Nasz wyjątkowo czuły termostat elektroniczny zapewnia precyzyjną kontrolę temperatury, a jego łatwa regulacja przy użyciu pokrętła sprawia, że obsługa jest prosta. Dodatkowe funkcje "timera" uzupełniają funkcjonalność sterowania.

Generator dymu

Cały proces produkcji dymu ogranicza się do naciśnięcia przycisku. Generator zapewnia równomierne działanie oraz jednolite spalanie  zrębków wędzarniczych.

Regulacja dymu

Komin wyposażony w regulacyjną klapę umożliwia precyzyjną kontrolę gęstości dymu. Dzięki temu łatwo dostosujesz warunki wędzenia do własnego przepisu.

Bezpieczeństwo i ochrona

Taca ociekowa

Przegroda ze specjalnie ukształtowanymi otworami oddziela przestrzeń roboczą od przestrzeni wędzarniczej – dzięki temu tłuszcze i soki nie spływają na elementy grzejne lub tlące się zrębki wędzarnicze.

Górna tacka ociekowa

Górna tacka ociekowa chroni wędzone mięso przed kapaniem zanieczyszczeń spływających z komina.

Proste w użyciu

Zamknięcie magnetyczne

Drzwi komory posiadają magnetyczne zamknięcie, co ułatwia zamykanie wędzarni. Dodatkowo są wyposażone w silikonową uszczelkę, która z łatwością dopasowuje się do ścianki.

Zawiasy

Nasza wędzarnia jest wyposażona w solidne zawiasy, które gwarantują niezawodność i trwałość przez wiele lat użytkowania.

Regulowane nóżki

Nasza wędzarnia jest wyposażona w regulowane nóżki dla stabilności na każdej powierzchni. Ciesz się wygodą i elastycznością podczas każdej sesji wędzenia.

Uniwersalność

Zimny dym (opcja)

Adapter do zimnego wędzenia umożliwia wędzenie przy niskich temperaturach (co najmniej o 1-2°C wyższych niż temperatura atmosferyczna).

Koła (opcja)

Jeśli Twoja wędzarnia nie ma stałego miejsca lub musisz ją przemieszczać, to jest niezbędny dodatek do wędzarni.

Akcesoria (opcja)

Wiele innych akcesoriów, które będą przydatne podczas korzystania z wędzarni.