9 Przyprawa Wędzone Chili dla Koneserów Pikantnych Smaków - Borniak

Przyprawa Wędzone Chili dla Koneserów Pikantnych Smaków

Przyprawa Wędzone Chili dla Koneserów Pikantnych Smaków

Przyprawa Wędzone Chili dla Koneserów Pikantnych Smaków

Dla wszystkich miłośników pikantnych doznań kulinarnych prezentujemy Przyprawę "Wędzone Chili". Stworzona z myślą o pasjonatach intensywnych i ostrych smaków, ta przyprawa pozwala na pełną kontrolę nad poziomem ostrości, dzięki czemu każdy może dostosować ją do swoich preferencji. Wykorzystując wędzarnię Borniak, samodzielne przygotowanie chili w proszku staje się nie tylko proste, ale i przyjemne, a efekt końcowy z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Oto jak wydobyć pełnię smaku i aromatu wędzonego chili, aby nadać Twoim daniom niepowtarzalny charakter.

SKŁADNIKI

  • 2 papryczki chili
  • 1 długa papryka
  • 1 cebula
  • 2 szczypiorki
  • 1 ząbek czosnku
  • 8g gałązki rozmarynu
  • 5g gałązki tymianku

NARZĘDZIA

PRZEPIS

Proces wędzenia:

  1. Paprykę chili i paprykę długą pokrój wzdłuż na paski, cebulę - na plastry.
  2. Rozłóż przygotowane składniki na tacce wędzarniczej i umieść w wędzarni.
  3. Ustaw temperaturę w komorze na 60 °C i susz składniki przez 8 godzin.
  4. Aktywuj generator dymu na pierwszą godzinę procesu, używając zrębków bukowych.
  5. Proces suszenia uznaj za zakończony, gdy wszystkie składniki będą całkowicie suche.

Mielenie: 

  1. Po wysuszeniu wyjmij składniki z wędzarni.
  2. Zmiel wysuszone składniki na proszek, korzystając z moździerza lub elektrycznego młynka do kawy.
  3. Gotową przyprawę przełóż do szczelnego pojemnika i przechowuj w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Wskazówki:

  • Zalecamy używanie rękawiczek ochronnych podczas dotykania i obróbki chili, aby uniknąć podrażnień skóry.

Ciesz się wyjątkowym aromatem i intensywnością smaku w każdym daniu, dodając do niego Przyprawę "Wędzone Chili".

Przyprawa Wędzone Chili Przyprawa Wędzone Chili Przyprawa Wędzone Chili Przyprawa Wędzone Chili