Używamy cookies aby ułatwić korzystanie ze sklepu. Zgodnie z dyrektywą dotyczącą prywatności w sieci, musimy zapytać o Twoją zgodę na zapisywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.
Wędzony ser Camembert

Tak przygotowany ser pozwala cieszyć się delikatnym i kremowym wnętrzem. Wzbogacony o aromat dymu wędzarniczego - idealny do sałatek.
29/01/2018
|
Wyświetleń: 4493
|
Kategorie: Przepisy, Tradycyjne Wędzenie
| Tagi: Ser
|
przez: Borniak
Ingredient
- ser typu camembert z ziołami
- 70 g soli kuchennej
- 1 litr zimnej wody
Recipe
Przygotowanie
Ser należy moczyć przez minimum 12 godzin w solance (70 g na 1 litr zimnej wody). Następnie wyciągnąć i pozostawić do ocieknięcia przez 1 godzinę. Jako, że jest to ser w otoczce nie potrzebuje tyle czasu, co twaróg, by pozbyć się nadmiaru wody.
Wędzenie
W pierwszej godzinie osuszać w temperaturze 30°C, kolejne 2-3 godziny wędzić w temperaturze 50°C, z włączonym generatorem dymu i otwartym kominkiem wędzarni. Ostudzić i gotowe!
Uważasz to za pomocne?
TAK
(15)
NIE
(4)
Skomentuj

Wędzona domowa kiełbasa
29/01/2018
Wędzona szynka domowa
29/01/2018
Wędzony schab domowy
21/01/2018
Wędzone udka drobiowe
29/01/2018
Wędzony boczek w trzech odsłonach
29/01/2018
Wędzony boczek w trzech odsłonach
29/01/2018
Kacze udka i piersi
29/01/2018
Szaszłyk z łososia
29/01/2018
Wędzona ośmiornica
29/01/2018
Wędzone skrzydełka
29/01/2018
Kategorie
Lista życzeń
Ostatnio dodane produkty
Nie dodano produktów do listy życzeń