22 Wędzony ananas z solonym karmelem - Borniak

Wędzony ananas z solonym karmelem

Wędzony ananas z solonym karmelem

Wędzony ananas z solonym karmelem

Wędzony ananas z solonym karmelem to harmonijne połączenie soczystej słodyczy owocu z delikatnymi nutami słonawego karmelu, które poddane jest krótkiemu wędzeniu, nadając mu głęboki, bogaty smak. Podawany z chrupiącymi orzechami włoskimi, pistacjami i kremowymi lodami pistacjowymi, ten przysmak zachwyci Twoje kubki smakowe i zaoferuje niezapomniane doznania kulinarne.

SKŁADNIKI

  • 1 świeży ananas
  • Solony karmel 

NARZĘDZIA

PRZEPIS

  1. Rozgrzej wędzarnię do temperatury 150°C.
  2. Obierz ananasa, usuń ciemne plamy i pokrój go na plastry a następnie plastry podziel na 6 części.
  3. Umieść kawałki ananasa na tacy lub papierze do pieczenia i posmaruj solonym karmelem.
  4. Wsadź ananasa do wędzarni i wędź przez 15 minut.
  5. Po wyjęciu z wędzarni, podawaj wędzony ananas z orzechami włoskimi, pistacjami i lodami pistacjowymi.

Smacznego!

Wędzony ananas z solonym karmelem Wędzony ananas z solonym karmelem Wędzony ananas z solonym karmelem Wędzony ananas z solonym karmelem

Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są zaznaczone.