31 Golonka - Borniak

Golonka

Golonka

Ten przepis odświeża klasyczne golonki, nadając im nowoczesny twist, idealny na różnorodne okazje. Golonki stają się niezwykle soczyste i rozpływają się w ustach dzięki prostej technice przygotowania w solance. To pikantne danie, znakomicie sprawdzi się zarówno podane solo, jak i jako element większej uczty. Bez wątpienia, te golonki szybko zdobędą miano ulubieńca na Twoim stole.

SKŁADNIKI

NARZĘDZIA

PRZEPIS

  1. Przygotuj przyprawę Pitmaster X BBQ Rub.
  2. Dodaj przyprawę do pojemnika z 1 litrem wody i wymieszaj.
  3. Napełnij strzykawkę do żywności marynatą i nastrzyknij golonki. Jeżeli nie masz strzykawki do nastrzykiwania możesz golonki umieścić w marynacie i odstawić na dwa dni do lodówki.
  4. Wstaw golonki do wędzarni, pod rusztem ustaw misę na tłuszcz który będzie ściekał z mięsa.
  5. Ustaw temperaturę na 150°C i włącz generator dymu.
  6. Wędź golonki do osiągnięcia temperatury 96°C wewnątrz mięsa.
  7. Przygotuj 500 ml (około 2 szklanki) sosu Carolina Gold.
  8. Wyjmij Golonki o odstaw na 30 minut by mięso odpoczęło.
  9. Przed podaniem polej mięso sosem.