The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Używamy cookies aby ułatwić korzystanie ze sklepu.Zgodnie z dyrektywą dotyczącą prywatności w sieci, musimy zapytać o Twoją zgodę na zapisywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.
Są czynnikiem, który potrafi zmienić smak, zapach, a nawet kolor wędzonej potrawy. Nic więc dziwnego, że wybór zrębków wędzarniczych sprawia niektórym nieco kłopotów. Tradycyjnie przygotowuje się je z drewna drzew liściastych - jest ono cięte na małe, równie kawałeczki w specjalnych maszynach. Sprawdź, jakie wersje oferujemy w sklepie internetowym Borniak.
Do bezpiecznego i bezproblemowego użytku
Tradycyjne zrębki wędzarnicze z naszej oferty są starannie przygotowywane do użytku. Produkty są osuszane i odpylane. Otrzymały także certyfikat HACCP potwierdzający ich jakość i świadczący o tym, że można bezpiecznie stosować je w kontakcie z żywnością, również w warunkach komercyjnych. Oferowane przez nas zrębki z drzew liściastych do wędzarni mają wielkość około 3-4 mm. Są kompatybilne z generatorami dymu dostępnymi w odpowiedniej kategorii naszego sklepu internetowego.
Rodzaje produktów
Oferujemy wyroby wykonane z drewna takich drzew liściastych, jak dąb, buk, brzoza i olcha. Każdy z nich ma swoje specjalne właściwości i dobrze sprawdza się z konkretnym rodzajem wkładu do wędzarni. Wejdź na podstronę wybranego wariantu, by dowiedzieć się więcej o tym, jak wpływa on na mięsa, ryby czy też sery. Tradycyjne zrębki wędzarnicze z naszego asortymentu są dostępne w opakowaniach o pojemności 2 l, 10 l i 50 l. Wypełniony nimi generator dymu w wędzarni będzie wytwarzał go nawet przez 8 godzin. Co ciekawe, nie ma przeszkód przed mieszaniem ze sobą poszczególnych kawałków drewna z drzew liściastych. Można także uzupełnić je jałowcem.