Używamy cookies aby ułatwić korzystanie ze sklepu. Zgodnie z dyrektywą dotyczącą prywatności w sieci, musimy zapytać o Twoją zgodę na zapisywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.
Smoker BBQ INOX SIMPLE BBDS-150V1.4
Cena zawiera podatek VAT
- Szafa wędzarnicza wykonana jest z blachy ze stali nierdzewnej szlifowanej. Blacha ta nadaje wędzarni piękny wygląd oraz spełnia wysokie standardy higieniczne.
- Jedno urządzenie umożliwia wędzenie na zimno* i wędzenie na gorąco. Prosta obsługa i zawsze profesjonalny rezultat doskonałego smaku wędzonek.
- Elektroniczny panel sterowania do precyzyjnej kontroli temperatury (maksymalna temperatura do 150 oC) gwarantuje niskie koszty eksploatacji.
- Pojemność 150 litrów z 7 poziomami na 20 kg mięsa lub wędzonej żywności.
- Borniak jest wydajny i energooszczędny dzięki specjalnej technologii izolacji ścian z silikonową uszczelką i magnetycznym zamknięciem.
- Wnętrze wykonane jest ze stali nierdzewnej dopuszczonej do kontaktu z żywnością.
- Misa ociekowa na tłuszcz oraz miseczki na wodę i do zbierania popiołu wykonane ze stali nierdzewnej umożliwiają łatwe czyszczenie.
- Komin służy do regulacji gęstości dymu, który dostosowujemy do własnych potrzeb.
- Stałe, optymalne wytwarzanie dymu do 8 godzin bez ponownego napełniania i podgrzewania przy niskich kosztach eksploatacji.
- Zrębki Borniak są oczyszczone, produkowane bez dodatków chemicznych i konserwantów.
- Cztery nóżki o regulowanej wysokości (opcjonalnie dostępne koła przemysłowe).
*Adapter do zimnego dymu sprzedawany osobno.
Opis
BBQ Smokers
Wyjątkowe Smokery dla miłośników Amerykańskiego barbecue. Czyli, długie, powolne opiekanie mięs w niskich temperaturach z wykorzystaniem dymu. Nasze niezwykłe wędzarnie BBQ są bardzo popularne nie tylko wśród fanów amerykańskego grilla ale także podczas wędzenia na ciepło lub zmino.


Idealna dla początkujących i profesjonalistów
Wędzarnia Borniak to nie tylko pierwszy wybór do żeberek, mostków, szarpanej wieprzowiny, kiełbasy czy łososia. Niezależnie czy wędzicie na ciepło, czy na zimno – wędzarnia Borniak zapewnia doskonałe rezultaty za każdym razem. Ponadto jest bardzo łatwa w użyciu.
Spróbuj!
W wędzarni można utrzymywać stałą temperaturę i dymić przez dowolny czas. W automatycznym generatorze dymu, zrębki transportowane są przez spiralną podajnika i spalane na elemencie grzewczym. Dzięki tej specjalnej technologii firmy Borniak możliwy jest szczególnie delikatny proces wędzenia z wysokiej jakości dymem. W ten sposób wędzona żywność jest nie tylko wyjątkowo smaczna, ale także doskonale zachowana, jak za dawnych czasów.
Informacje o wędzarnich
CHARAKTERYSTYKA NASZYCH PRODUKTÓW
Łatwość obsługi i efektywność
Tak w skrócie można opisać nasze wędzarnie. To najlepszy sposób, by na Twoim stole pojawiły się najbardziej wykwintne sery, ryby i wędliny. Wyroby o zniewalającym aromacie i niepowtarzalnym smaku. Bez chemii, bez konserwantów.
Wytwarzanie dymu
Cały proces sprowadza się do przyciśnięcia guzika – a wszystko to za sprawą generatora dymu naszej produkcji. Generator pracuje tak, by zrębki drzewne tliły się wytwarzając dym. Jak wiadomo, odpowiednie spalanie drewna jest tym, co stanowi o powodzeniu wędzenia. I w tym względzie udało nam się dokonać pełnej automatyzacji. Spalanie zachodzi samoczynnie – drewno z zasobnika jest transportowane na grzałkę, gdzie stopniowo ulega spalaniu.
Co należy podkreślić?
Brak płomienia i odpowiednia temperatura spalania drewna – to sprawia, że wyroby wędzone w takich warunkach nie będą osmolone.


Grzałka i radiator
Urządzenie uzyskuje temperaturę za pomocą grzałki wyposażonej w radiator, dzięki temu dystrybucja temperatury jest bardzo efektywna.

Temperatura
Wędzarnia wyposażona jest w regulator elektroniczny pozwalający na uzyskanie zadanej temperatury wewnątrz komory wędzarniczej. Dzięki temu możesz ją z łatwością kontrolować za pomocą pokrętła.

Misa ociekowa
Przegroda ze specjalnie ukształtowanymi otworami oddziela przestrzeń roboczą od przestrzeni wędzarniczej – dzięki temu tłuszcze i soki nie spływają na elementy grzejne lub tlące się drewno wędzarnicze.

Ochrona
Ociekacz zabezpiecza wędzonki przed ściekającym z kominka osadem.

Regulacja dymu
Kominek posiada zainstalowany szyber pozwalający regulować gęstość dymu. Dzięki temu dopasujesz idealne warunki wędzenia do Twojej receptury.

Zawiasy
Porządne mocne zawiasy zapewniają komfort użytkowania.

Magnetyczne zamknięcie
Drzwi komory posiadają magnetyczne zamknięcie, co ułatwia zamykanie komory, Dodatkowo są wyposażone w silikonową uszczelką, która z łatwością dopasowuje się do ścianki komory.

Regulowane nóżki
Mocne profesjonalne regulowane nóżki z antypoślizgową gumą

Generator dymu
Cały proces wytwarzania dymu sprowadza się do naciśnięcia przycisku.

Zimny dym (opcja)
Adapter do wędzenia na zimno umożliwia wędzenie w niskich temperaturach.
(min.1-2oC większa niż atmosferyczna)

Koła (opcja)
Jeśli Twoja wędzarnia nie ma stałego miejsca lub potrzebujesz ją szybko przenieść, to jest to niezbędne akcesorium do Twojej wędzarni.

Akcesoria (opcja)
Wiele innych akcesoriów, które przydadzą się w użytkowaniu wędzarni.
Idealny rozmiar do domu

20
KURCZAKI*

80
KIEŁBASKI*

10
ŻEBERKA*

7
POZIOMÓW

150°C
MAX. TEMP.

SIMPLE
STEROWANIE

BLACHA NIERDZEWNA SZLIFOWANA
ZEWNĘTRZNA POWIERZCHNIA

BLACHA NIERDZENA
WEWNĘTRZNA POWIERZCHNIA
* szacowana ilość zależy od wielkości produktu


Prosty w obsłudze
Sercem naszych wędzarni jest generator dymu. Zapewnia równomierną i ciągłą pracę podczas spalania drewna. Dym uzyskuje się poprzez tlenie się zrębków wędzarniczych w odpowiedniej temperaturze. Dzięki naszemu rozwiązaniu uzyskujemy to co najlepsze.
Cały proces wytwarzania dymu sprowadza się do naciśnięcia przycisku.
Wędzarnia Digital wyposażona jest w sterownik Borniak Simple.
Panel sterowania specjalnie zaprojektowany i opracowany dla wędzarni Borniak.
Temperatura, utrzymywana jest na zasadzie przewidywania, dzięki czemu mamy pewność stałej temperatury.

Wymiary
SZEROKOŚĆ
71 CM
WYSOKOŚĆ
115 CM
GŁĘBOKOŚĆ
52 CM
POJEMNOŚĆ ZASOBNIKA (ZRĘBKI WĘDZARNICZE)
2 L
PRZESTRZEŃ NA WYROBY
150 L
SZEROKOŚĆ WEWNĘTRZNA
49 CM
WYSOKOŚĆ WEWNĘTRZNA
71 CM
GŁĘBOKOŚĆ WEWNĘTRZNA
42 CM







SKU | HW/BBDS-150V1.4 |
---|---|
Symbol | BBDS-150V1.4 |
EAN | 5902114271527 |
Napięcie znamionowe | 230 V |
Sterowanie | Panel cyfrowy Simple |
Materiał | Stal nierdzewna 1.4016 |
Wielkość | Rozmiar 150L |
Maks. temperatura | 150°C (BBQ) |
Moc urządzenia | 2015 W |
Zakres pracy | 0-150 °C |
Ilość poziomów | 7 |
Maksymalny wsad | 20 kg |
Pojemność komory | 150 L (42 x 49 x 71 cm) |
Wymiary (DxSxW) | 52 x 72 x 115 cm |
Waga | 38 kg |
Wymiary opakowania (DxSxW) | 55x61x104 cm |
Waga opakowania | 42,5 kg |
Gwarancja | 24 miesiące |
Opis | Ilość | |
---|---|---|
![]() | Szafa (komora) | 1 szt |
![]() | Panel sterowania | 1 szt |
![]() | Generator Dymu | 1 szt |
![]() | Zrębki 2L | 5 szt |
![]() | Kije wędzarnicze | 3 szt |
![]() | Misa Ociekowa | 1 szt |
![]() | Nóżki | 4 szt |
![]() | Miseczka na wode | 2 szt |
![]() | Uchwyty do przenoszenia | 2 szt |
![]() | Uchwyt do drzwi | 1 szt |
Opis | Ilość | |
---|---|---|
![]() | Kominek z szybrem | 1 szt |
![]() | Przykrywka do generatora | 1 szt |
![]() | Ociekacz | 1 szt |
![]() | Ruszt | 1 szt |
![]() | Haki Podwójne | 5 szt |
![]() | Haki S | 5 szt |
![]() | Kabel zasiliający | 2 szt |
![]() | Kabel zasiliający GD | 1 szt |
![]() | Misa BBQ (*BBQ) | 1 szt |
* BBQ – tylko w BBQ Smoker BBQ: BB....
Nie znalazłeś odpowiedzi? Jesteśmy tutaj aby Ci pomóc.
Online
Email - Telefon
Tel: (+48) 94 716 22 29
Godziny otwarcia biura: Pn. – Pt. 8:00 – 16:00
* Opłata za połączenie zgodnie z taryfą Twojego operatora.
E-mail: info@borniak.pl
Zwykle odpowiadamy na Twoje zapytanie w ciągu 24 godzin roboczych.
- Smoker Nierdzewny Digital BBDS-150 SIMPLE v1.35 399,00 zł