Owocowe zrębki wędzarnicze

  1. Zrębki Wędzarnicze - Jabłoń
    Ocena:
    100%

    Zaczynając od 14,50 zł

Chcesz nadać przygotowywanym potrawom wyjątkowy smak i aromat, a nawet - zmienić ich kolor? W takim razie poświęć trochę czasu na dobór zrębków wędzarniczych. Od tego, jaki rodzaj tych drewnianych kawałeczków spalamy, zależy efekt końcowy naszych kulinarnych starań: poszczególne warianty dobrze komponują się z różnymi mięsami i wędlinami. W tej części sklepu znajdziesz produkty powstałe z drewna drzew owocowych: śliwy, czereśni i jabłoni. Zamów je i wykorzystaj w swojej domowej wędzarni.

Twoje własne kompozycje smakowe mięs, ryb i wędlin

Osobom początkującym poleca się stosowanie tylko jednego rodzaju produktów podczas wędzenia. Bardziej zaawansowani mogą zaś mieszać ze sobą różne owocowe zrębki wędzarnicze w poszukiwaniu nowych smaków i aromatów. Śliwa doskonale łączy się z wieprzowiną, jabłoń możemy wykorzystać podczas przygotowywania ryb, natomiast czereśnię spróbujmy skomponować z drobiem - będzie to prawdziwa uczta dla podniebienia.

Bezpieczne akcesoria do szaf wędzarniczych

Zrębki z drzew owocowych do wędzarni powstają podobnie, jak warianty tradycyjne, czyli te z dębu, buku bądź olchy. Małe kawałeczki o wielkości 3-4 mm powstają w specjalnych urządzeniach, które rozdrabniają drewno. Są także osuszane (do wilgotności 13%) oraz odpylane. Oferujemy produkty wędzarnicze z certyfikatem HACCP, przeznaczone do użytku w przemyśle spożywczym. Zrębki z drzew owocowych do wędzarni zamówisz w paczce o pojemności 2 l, 10 l oraz 50 l. Sprawdź szczegóły dotyczące czasu ich spalania oraz generowania dymu, a następnie wybierz odpowiadający Ci wariant.