Wędzarnia 150 TIMER

Symbol: UWDT-150V1.4
EAN: 5902114271565
Dostępność: Na stanie
Dostępność: Na stanie
SKU
HW/UWDT-150V1.4
4 999,00 zł

Cena zawiera podatek VAT

  • Jedno urządzenie umożliwia wędzenie na zimno* i wędzenie na gorąco. Prosta obsługa i zawsze profesjonalny rezultat doskonałego smaku wędzonek.
  • Nowy panel sterowania TIMER dla naszych wędzarni Borniak za pomocą, którego kontrolujemy czas pracy grzałki elektrycznej oraz oddzielnie czas pracy generatora dymu i osuszania.
  • Elektroniczny panel sterowania do precyzyjnej kontroli temperatury (maksymalna temperatura do 120 °C) gwarantuje niskie koszty eksploatacji.
  • Pojemność 150 litrów z 7 poziomami na 20 kg mięsa lub wędzonej żywności.
  • Borniak jest wydajny i energooszczędny dzięki specjalnej technologii izolacji ścian z silikonową uszczelką i magnetycznym zamknięciem.
  • Wnętrze wykonane jest ze stali nierdzewnej dopuszczonej do kontaktu z żywnością.
  • Misa ociekowa na tłuszcz oraz miseczki na wodę i do zbierania popiołu wykonane ze stali nierdzewnej umożliwiają łatwe czyszczenie.
  • Komin służy do regulacji gęstości dymu, który dostosowujemy do własnych potrzeb.
  • Stałe, optymalne wytwarzanie dymu do 8 godzin bez ponownego napełniania i podgrzewania przy niskich kosztach eksploatacji.
  • Zrębki Borniak są oczyszczone, produkowane bez dodatków chemicznych i konserwantów.
  • Cztery nóżki o regulowanej wysokości (opcjonalnie dostępne koła przemysłowe).

*Adapter do zimnego dymu sprzedawany osobno.

Opis

Wędzarnie elektryczne z generatorem dymu

Rozpocznij swoją przygodę z tradycyjnymi wyrobami, poznaj unikalne i co najważniejsze, naturalne smaki. Przekonaj się jak łatwe staje się wędzenie z Borniakiem.

UWD-70-UWDT-150
ClasicSmokerMeat

Idealna dla początkujących i profesjonalistów

Ser, ryby, mięso lub warzywa, rodzinny obiad czy kolacja – Wędzarnia Borniak sprawia, że dymienie dla każdego jest zawsze i wszędzie przyjemnością.

Informacje o wędzarnich

CHARAKTERYSTYKA NASZYCH PRODUKTÓW

Łatwość obsługi i efektywność

Tak w skrócie można opisać nasze wędzarnie. To najlepszy sposób, by na Twoim stole pojawiły się najbardziej wykwintne sery, ryby i wędliny. Wyroby o zniewalającym aromacie i niepowtarzalnym smaku. Bez chemii, bez konserwantów.

Wytwarzanie dymu

Cały proces sprowadza się do przyciśnięcia guzika – a wszystko to za sprawą generatora dymu naszej produkcji. Generator pracuje tak, by zrębki drzewne tliły się wytwarzając dym. Jak wiadomo, odpowiednie spalanie drewna jest tym, co stanowi o powodzeniu wędzenia. I w tym względzie udało nam się dokonać pełnej automatyzacji. Spalanie zachodzi samoczynnie – drewno z zasobnika jest transportowane na grzałkę, gdzie stopniowo ulega spalaniu.

Co należy podkreślić?

Brak płomienia i odpowiednia temperatura spalania drewna – to sprawia, że wyroby wędzone w takich warunkach nie będą osmolone.

Smokers_Open_FFF
Smoker - Heater

Grzałka i radiator

Urządzenie uzyskuje temperaturę za pomocą grzałki wyposażonej w radiator, dzięki temu dystrybucja temperatury jest bardzo efektywna.

Smoker - Temperature

Temperatura

Wędzarnia wyposażona jest w regulator elektroniczny pozwalający na uzyskanie zadanej temperatury wewnątrz komory wędzarniczej. Dzięki temu możesz ją z łatwością kontrolować za pomocą pokrętła.

Smokers - Drip Tray

Misa ociekowa

Przegroda ze specjalnie ukształtowanymi otworami oddziela przestrzeń roboczą od przestrzeni wędzarniczej – dzięki temu tłuszcze i soki nie spływają na elementy grzejne lub tlące się drewno wędzarnicze.

Smokers - Top Drip Tray

Ochrona

Ociekacz zabezpiecza wędzonki przed ściekającym z kominka osadem.

Smoker - Chimney

Regulacja dymu

Kominek posiada zainstalowany szyber pozwalający regulować gęstość dymu. Dzięki temu dopasujesz idealne warunki wędzenia do Twojej receptury.

Smoker - Hinges

Zawiasy

Porządne mocne zawiasy zapewniają komfort użytkowania.

Smoker - Magnetic Closure

Magnetyczne zamknięcie

Drzwi komory posiadają magnetyczne zamknięcie, co ułatwia zamykanie  komory, Dodatkowo są wyposażone w silikonową uszczelką, która z łatwością dopasowuje się do ścianki komory.

Smokers - Adjustable feets

Regulowane nóżki

Mocne profesjonalne regulowane nóżki z antypoślizgową gumą

Smokers - Generator

Generator dymu

Cały proces wytwarzania dymu sprowadza się do naciśnięcia przycisku.

Smoker - Cold Smoke

Zimny dym (opcja)

Adapter do wędzenia na zimno umożliwia wędzenie w niskich temperaturach. 
(min.1-2oC większa niż atmosferyczna)

Smoker - Wheels

Koła (opcja)

Jeśli Twoja wędzarnia nie ma stałego miejsca lub potrzebujesz ją szybko przenieść, to jest to niezbędne akcesorium do Twojej wędzarni.

Smoker - Accessories

Akcesoria (opcja)

Wiele innych akcesoriów, które przydadzą się w użytkowaniu wędzarni.

Idealny rozmiar do domu

ham

20 kg

MIĘSA

sausage

14 kg

KIEŁBAS

fish

14 kg

RYB

levels

7

POZIOMÓW

maximum-temp

120°C

MAX. TEMP.

controls2

TIMER

STEROWANIE

outside

ALU-ZYNK

ZEWNĘTRZNA POWIERZCHNIA

inside

BLACHA NIERDZENA

WEWNĘTRZNA POWIERZCHNIA

UWDT-150-v14-Open
smoker-in-work-1000x500

Prosty w obsłudze

Sercem naszych wędzarni jest generator dymu. Zapewnia równomierną i ciągłą pracę podczas spalania drewna. Dym uzyskuje się poprzez tlenie się zrębków wędzarniczych w odpowiedniej temperaturze. Dzięki naszemu rozwiązaniu uzyskujemy to co najlepsze.

Cały proces wytwarzania dymu sprowadza się do naciśnięcia przycisku.

Wędzarnia Digital wyposażona jest w sterownik Borniak Timer.

Panel sterowania specjalnie zaprojektowany i opracowany dla wędzarni Borniak.

Temperatura, jak w wersji Simple utrzymywana jest na zasadzie przewidywania, dzięki czemu mamy pewność stałej temperatury.

Timer, w który wyposażony jest nowy sterownik daje nam możliwość ustawiania czasu dla poszczególny funkcji tj. grzanie, generowanie dymu, osuszanie. Korzystanie z urządzenia staje się jeszcze prostrze. 

Zegar, teraz będziesz wiedział dokładnie ile czasu twoja potrawa była w dymie. Bez ustawienia timer, zegar pokazuje nam czas pracy danej funkcji.

BorniakTimer

Wymiary

SZEROKOŚĆ

71 CM

WYSOKOŚĆ

115 CM

GŁĘBOKOŚĆ

52 CM

POJEMNOŚĆ ZASOBNIKA (ZRĘBKI WĘDZARNICZE)

2 L

PRZESTRZEŃ NA WYROBY

150 L

SZEROKOŚĆ WEWNĘTRZNA

49 CM

WYSOKOŚĆ WEWNĘTRZNA

71 CM

GŁĘBOKOŚĆ WEWNĘTRZNA

42 CM

UWDT-150V14-sketchW
Więcej informacji
SKUHW/UWDT-150V1.4
Symbol UWDT-150V1.4
EAN5902114271565
Napięcie znamionowe230 V
SterowaniePanel cyfrowy timer
MateriałBlacha Alu-cynk
WielkośćRozmiar 150L
Maks. temperatura120°C (Klasyczne wędzenie)
Moc urządzenia1115 W
Zakres pracy0-120 °C
Ilość poziomów7
Maksymalny wsad20 kg
Pojemność komory150 L (42 x 49 x 71 cm)
Wymiary (DxSxW) 52 x 72 x 115 cm
Waga35 kg
Wymiary opakowania (DxSxW)55 x 61 x 104 cm
Waga opakowania40 kg
Gwarancja24 miesiące
OpisIlość
Szafa (komora)Szafa (komora)1 szt
Panel sterowania

Panel sterowania
SIMPLE/TIMER

1 szt
Generator DymuGenerator Dymu1 szt
Zrębki 2LZrębki 2L5 szt
Kije wędzarniczeKije wędzarnicze3 szt
Misa OciekowaMisa Ociekowa1 szt
NóżkiNóżki4 szt
Miseczka na wodeMiseczka na wode2 szt
Uchwyty do przenoszeniaUchwyty do przenoszenia2 szt
Uchwyt do drzwiUchwyt do drzwi1 szt
OpisIlość
Kominek z szybremKominek z szybrem1 szt
Przykrywka do generatoraPrzykrywka do generatora1 szt
OciekaczOciekacz1 szt
RusztRuszt1 szt
Haki PodwójneHaki Podwójne5 szt
Haki SHaki S5 szt
Kabel zasiliającyKabel zasiliający2 szt
Kabel zasiliający GDKabel zasiliający GD1 szt
Misa BBQMisa BBQ (*BBQ)1 szt

* BBQ – tylko w BBQ Smoker BBQ: BB....

Nie znalazłeś odpowiedzi? Jesteśmy tutaj aby Ci pomóc.

Email - Telefon

Tel: (+48) 94 716 22 29
Godziny otwarcia biura: Pn. – Pt. 8:00 – 16:00
* Opłata za połączenie zgodnie z taryfą Twojego operatora.

E-mail: info@borniak.pl
Zwykle odpowiadamy na Twoje zapytanie w ciągu 24 godzin roboczych.

Opinie

Pozostaw swoją opinię
Napisz opinię o produkcie:Wędzarnia 150 TIMER
Twoja ocena