The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Używamy cookies aby ułatwić korzystanie ze sklepu.Zgodnie z dyrektywą dotyczącą prywatności w sieci, musimy zapytać o Twoją zgodę na zapisywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.
Jeśli chcesz przygotować mięso o dużych rozmiarach i wadze, zaopatrz się w specjalne półki i pojemniki - z nimi ten proces będzie o wiele łatwiejszy. Dostępne w naszym sklepie misy i ruszty wędzarnicze wykonano z solidnych materiałów: stali kwasoodpornej oraz stali nierdzewnej. Akcesoria są łatwe w użytkowaniu, można je przenosić i przede wszystkim - równomiernie rozłożyć na nich wędliny, warzywa bądź sery, które następnie poddamy działaniu dymu. Sprawdź kratki do wędzarni i perforowane misy, jakie oferujemy w naszym sklepie internetowym.
Dodatki do urządzeń domowych i profesjonalnych
Bez dostępnych tu akcesoriów wędzarniczych trudno wyobrazić sobie przygotowywanie aromatycznych potraw. Są praktyczne, a do tego chronią wkład przed upadkiem na palenisko. Ruszty do wędzarni występują w dwóch wariantach: zwykłym oraz wzmocnionym. Pierwsze z kratek wytrzymują obciążenie wynoszące 5 kg, a drugie, dzięki dodatkowym poprzeczkom - 8 kg. Oba rodzaje rusztów są dostępne w rozmiarach 29 x 39 cm i 48 x 40 cm i mają karbowane pręty.
Misy wędzarnicze dostępne są w takim samych wymiarach, co kratki. Można więc bez problemu dopasować je do wielkości domowej wędzarni. Ich ścianki są wysokie na 4,5 cm. Boki są także lekko wyprofilowane - dzięki temu można za nie chwycić i wygodnie przenieść wypełnioną jedzeniem misę. W takim pojemniku uwędzimy nie tylko wędliny, ale też owoce morza, różne mięsa czy kawałki warzyw. Ich specjalna, perforowana budowa umożliwia właściwe, równomierne przenikanie dymu do wybranego wkładu. W zależności od rozmiarów wędzarni można umieścić w niej kilka rusztów na raz.