Małe 70

Chcąc jadać smacznie i zdrowo, warto zaopatrzyć się w sprzęt, który pomoże własnoręcznie przygotować pyszne mięsa. Nasze małe wędzarnie stanowią doskonały sposób, by przygotować tradycyjne wędliny. Produkty tego typu bardzo dobrze utrzymują temperaturę wewnątrz komory.

Małe wędzarnie mają pojemność 70 litrów i posiadają po 6 półek, które mogą pomieścić maksymalnie 10 kg wsadu. Jest to ilość, która powinna sprostać potrzebom przeciętnego entuzjasty wędzonek. Posiadamy modele ze stali nierdzewnej lub alucynku z wnętrzem ze stali nierdzewnej. Są to urządzenia zarówno analogowe, jak i cyfrowe. Można przygotowywać w nich np. wieprzowinę, wołowinę, drób, ryby i inne produkty. Niezależnie od tego, jakie produkty poddamy obróbce, będą one zakonserwowane w sposób ekologiczny, bez użycia środków chemicznych np. konserwantów.