Ruszty do wędzarni

Ruszty mogą być wykorzystane podczas przygotowywania wyrobów, których nie da się zawiesić na hakach wędzarniczych. Z tego powodu doskonale sprawdzają się np. podczas wędzenia ryby w dzwonkach. Niejednokrotnie pozwolą także na umieszczenie w wędzarni większej ilości produktów jednocześnie.

Doskonale sprawdzają się podczas przygotowywania np. kiełbas, ryb, czy serów. Ich wykorzystanie to doskonały sposób na stabilne rozmieszczenie wędzonego pokarmu i zabezpieczenie go przed spadnięciem.

W naszym asortymencie znajdują się zarówno półki tradycyjne, jak i wzmocnione, przystosowane do obróbki większej ilości elementów na raz. Konstrukcja wzmocnionych rusztów jest wyposażona w dwie poprzeczki zamiast jednej, dzięki czemu udźwig przyrządu jest znacznie większy. Produkty tego typu są wykonane ze stali kwasoodpornej, dzięki czemu są bezpieczne w kontakcie z żywnością.