Haki wędzarnicze

Muszą charakteryzować się solidną konstrukcją, która sprawi, ze wędzone mięso nie spadnie i nie zmarnuje się. W asortymencie posiadamy różnego rodzaju haki wędzarnicze, wykonane ze stali kwasoodpornej.

Użycie konkretnych modeli zależy od rodzaju mięsa oraz preferencji osoby, która zajmuje się wędzeniem. Najczęściej używane są haki typu S lub wkręcane. Doskonale sprawdzają się one w przypadku wieprzowiny i wołowiny, chociaż można ich używać także do ryb. Produkty wyposażone w podwójne ostrza mają uniwersalne zastosowanie, a dzięki swojej konstrukcji bardzo dobrze zabezpieczają wyroby.

W naszym asortymencie posiadamy także modele wyposażone w rozpórkę, która zapobiega zamykaniu się ryby, dzięki czemu jest ona równomiernie uwędzone.

Niezależnie od tego, jaki rodzaj haków się preferuje, ważne aby wisiały stabilnie i zabezpieczały mięso podczas wędzenia.