Przerwa techniczna - Technical break - Technische Pause

PL Uprzejmie informujemy, że w związku trwającymi pracami modernizacyjnymi w dniu 30 czerwca -1 lipca strona internetowa borniak nie będą dostępne. Za wszelkie niedogodności serdecznie przepraszamy.

EN We would like to kindly inform you that due to the ongoing modernization works on June 30 - July 1, the website of the borniak will not be available. We sincerely apologize for any inconvenience caused.

DE Wir möchten Sie darüber informieren, dass aufgrund der laufenden Modernisierungsarbeiten vom 30. Juni bis 1. Juli die Website des borniak nicht verfügbar sein wird. Wir entschuldigen uns aufrichtig für etwaige Unannehmlichkeiten.

Szarpana wołowina (Pulled Pork USA)

0 people
08h 00
10h 00
Szarpana wieprzowina to typowy północnoamerykański styl BBQ, tzw. Low & Slow Cooking, czyli mięso wolno gotowane w niskich temperaturach. Jest tradycyjnie przygotowywany w wędzarni. Lekki dym zapewnia typowy smak. Do przyżądzenia używamy karkówki ub łopatki wieprzowej.

Share with your friends

Ingredients and Method

Ingredients

  • 1,5 kg karkówka lub łopatka wieprzowa
  • 5 łyżki Pitmaster Pride
  • 3 łyżki musztarda
  • 0,5 l sos

Method

  1. Umyj karkówkę lub łopatkę wieprzową wodą i osusz, usuń srebrną skórkę.
  2. Mięso posmaruj musztardą, a następnie wetrzyj mieszankę przypraw do mięsa.
  3. Tak przygotowane mięso umieść w pojemniku i umieść w lodówce na 8 godzi.
  4. Ustaw Borniaka na 120°C i umieść mięso w wędzarni.
  5. Wędź do uzyskania wewnątrz mięsa 93°C, może to zająć 8-10 godzin.
  6. Po uzyskaniu temperatury, wyłącz wędzarnię i poczekaj do ostygnięcia mięsa.
  7. Ostygnięte mięso można poszarpać i polać sosem.
Products you will need
  1. Ruszt do wędzarni 70
    Ruszt do wędzarni 70
    59,00 zł
  2. Przyprawa Pitmasters Pride
    Przyprawa Pitmasters Pride
    49,49 zł
Reviews

Pozostaw swoją opinię

Opiniujesz teraz: Szarpana wołowina (Pulled Pork USA)