Szarpana wołowina (Pulled Pork USA)

Borniak



Szarpana wieprzowina to typowy północnoamerykański styl BBQ, tzw. Low & Slow Cooking, czyli mięso wolno gotowane w niskich temperaturach. Jest tradycyjnie przygotowywany w wędzarni. Lekki dym zapewnia typowy smak. Do przyżądzenia używamy karkówki ub łopatki wieprzowej.
Share with your friends

Ingredients and Method
Ingredients
- 1,5 kg karkówka lub łopatka wieprzowa
- 5 łyżki Pitmaster Pride
- 3 łyżki musztarda
- 0,5 l sos
Method
- Umyj karkówkę lub łopatkę wieprzową wodą i osusz, usuń srebrną skórkę.
- Mięso posmaruj musztardą, a następnie wetrzyj mieszankę przypraw do mięsa.
- Tak przygotowane mięso umieść w pojemniku i umieść w lodówce na 8 godzi.
- Ustaw Borniaka na 120°C i umieść mięso w wędzarni.
- Wędź do uzyskania wewnątrz mięsa 93°C, może to zająć 8-10 godzin.
- Po uzyskaniu temperatury, wyłącz wędzarnię i poczekaj do ostygnięcia mięsa.
- Ostygnięte mięso można poszarpać i polać sosem.
Products you will need
Reviews