Szarpana wołowina (Pulled Pork USA)

0 people
08h 00
10h 00
Szarpana wieprzowina to typowy północnoamerykański styl BBQ, tzw. Low & Slow Cooking, czyli mięso wolno gotowane w niskich temperaturach. Jest tradycyjnie przygotowywany w wędzarni. Lekki dym zapewnia typowy smak. Do przyżądzenia używamy karkówki ub łopatki wieprzowej.

Share with your friends

Ingredients and Method

Ingredients

  • 1,5 kg karkówka lub łopatka wieprzowa
  • 5 łyżki Pitmaster Pride
  • 3 łyżki musztarda
  • 0,5 l sos

Method

  1. Umyj karkówkę lub łopatkę wieprzową wodą i osusz, usuń srebrną skórkę.
  2. Mięso posmaruj musztardą, a następnie wetrzyj mieszankę przypraw do mięsa.
  3. Tak przygotowane mięso umieść w pojemniku i umieść w lodówce na 8 godzi.
  4. Ustaw Borniaka na 120°C i umieść mięso w wędzarni.
  5. Wędź do uzyskania wewnątrz mięsa 93°C, może to zająć 8-10 godzin.
  6. Po uzyskaniu temperatury, wyłącz wędzarnię i poczekaj do ostygnięcia mięsa.
  7. Ostygnięte mięso można poszarpać i polać sosem.
Products you will need
  1. Smoker Nierdzewny Digital BBDS-70
    Smoker Nierdzewny Digital BBDS-70
    3 649,00 zł
    Out of stock
  2. Ruszt do wędzarni 70
    Ruszt do wędzarni 70
    50,00 zł
  3. Przyprawa Pitmasters Pride
    Przyprawa Pitmasters Pride
    44,99 zł
Reviews

Pozostaw swoją opinię

Opiniujesz teraz: Szarpana wołowina (Pulled Pork USA)