Szarpana wołowina (Pulled Pork USA)

0 people
08h 00
10h 00
Szarpana wieprzowina to typowy północnoamerykański styl BBQ, tzw. Low & Slow Cooking, czyli mięso wolno gotowane w niskich temperaturach. Jest tradycyjnie przygotowywany w wędzarni. Lekki dym zapewnia typowy smak. Do przyżądzenia używamy karkówki ub łopatki wieprzowej.

Share with your friends

Ingredients and Method

Ingredients

  • 1,5 kg karkówka lub łopatka wieprzowa
  • 5 łyżki Pitmaster Pride
  • 3 łyżki musztarda
  • 0,5 l sos

Method

  1. Umyj karkówkę lub łopatkę wieprzową wodą i osusz, usuń srebrną skórkę.
  2. Mięso posmaruj musztardą, a następnie wetrzyj mieszankę przypraw do mięsa.
  3. Tak przygotowane mięso umieść w pojemniku i umieść w lodówce na 8 godzi.
  4. Ustaw Borniaka na 120°C i umieść mięso w wędzarni.
  5. Wędź do uzyskania wewnątrz mięsa 93°C, może to zająć 8-10 godzin.
  6. Po uzyskaniu temperatury, wyłącz wędzarnię i poczekaj do ostygnięcia mięsa.
  7. Ostygnięte mięso można poszarpać i polać sosem.
Products you will need
  1. Ruszt do wędzarni 70
    Ruszt do wędzarni 70
    55,00 zł
  2. Przyprawa Pitmasters Pride
    Przyprawa Pitmasters Pride
    49,49 zł
Reviews

Pozostaw swoją opinię

Opiniujesz teraz: Szarpana wołowina (Pulled Pork USA)