Barbecue w Amerykańskim stylu

SMOKER’Y BBQ

Unikalna seria urządzeń wprowadzająca świat wędzenia i BBQ na nowy poziom.

Wyjątkowe Smoker’y dla miłośników Amerykańskiego barbeque, dzięki nowej, ulepszonej izolacji oraz większej mocy grzewczej (podwójnej grzałce), pozwalają na uzyskanie wyższych temperatur wewnątrz komory.

Barbecue w dymie uważamy za swojego rodzaju rewolucję – każdy powinien spróbować tego połączenia!

Rozmiary wędzarni

Smoker BBQ 70

 Barbecue zawsze i wszędzie

Komora załadunkowa smokera ma pojemność 70L. Mieści ona do 10kg mięsa lub do 8kg kiełbasy. Ścianki komory uzbrojone są w uchwyty, dzięki którym uzyskujemy możliwość wędzenia na 6 półkach równocześnie.

Przeglądaj Smokery 70

Smoker BBQ 150

Najlepsze narzędzie każdego Pitmaster’a

Komora załadunkowa smokera ma pojemność 150L. Mieści ona do 20kg mięsa lub do 16kg kiełbasy. Ścianki komory uzbrojone są w uchwyty, dzięki którym uzyskujemy możliwość wędzenia na 7 półkach równocześnie.

Przeglądaj Smokery 150

Budowa wędzarni

Izolacja

Projektując wędzarnię założyliśmy, że komora będzie miała jak najmniej mostków termicznych. Ścianki izolowane są specjalną pianką metodą wtrysku. Jest to jedno z naszych nowatorskich rozwiązań. Taka komora charakteryzuje się maksymalną szczelnością i oszczędnością. Ponadto, nie tworzą się na jej ściankach skropliny, które mogą zepsuć wędzonki.

Dodatkowo drzwiczki otrzymały nową uszczelkę. Wnętrze urządzenia wykonane jest z blachy nierdzewnej posiadającej atest kontaktu z żywnością.

Od teraz ścianki Smoker’ów BBQ izolowane są ulepszoną pianką po to, aby jeszcze lepiej i dłużej znosiły wysokie temperatury.

aluzinc-icon-borniak

Odporna na warunki atmosferyczne

Powierzchnia
Alu-Cynk

614HU41j5nL._SL1500_

Piękny wygląd i odporność na zabrudzenia

Blacha
nierdzewna

Informacje o Smoker’ach

Charakterystyka naszych produktów

Łatwość i efektywność obsługi

Smokery Barbeque idealnie nadają się również do przygotowania potraw w procesie zwanym “slow food” – gdzie czas pieczenia jest znacznie wydłużony. Dzięki powolnemu procesowi przygotowania, jedzenie jest jeszcze bardziej aromatyczne.

BBQ w dymie

Odkryj potencjał dymnego barbecue. Cały proces sprowadza się do przyciśnięcia guzika – a wszystko to za sprawą generatora dymu naszej produkcji. Generator pracuje tak, by zrębki drzewne tliły się wytwarzając dym.

O czym należy wspomnieć?

Brak płomienia i odpowiednia temperatura spalania drewna – to sprawia, że wyroby wędzone w takich warunkach nie będą osmolone.

Grzałka i temperatura

Urządzenie uzyskuje temperaturę za pomocą grzałki wyposażonej w radiator, dzięki temu dystrybucja temperatury jest bardzo efektywna.

Wędzarnia wyposażona jest w termostat lub regulator elektroniczny pozwalający na uzyskanie zadanej temperatury wewnątrz komory wędzarniczej. Dzięki temu możesz ją z łatwością kontrolować za pomocą pokrętła lub na wyświetlaczu cyfrowego panelu.

Bezpieczeństwo

Misa odgrodowa ze specjalnie ukształtowanymi otworami daszkowymi oddziela przestrzeń roboczą od wędzonek, tak aby tłuszcze oraz soki nie spływały na elementy grzejne lub na tlące się drewno wędzarnicze.

Ociekacz zabezpiecza wędzonki przed ściekającym z kominka osadem.

Regulacja dymu

Kominek posiada zainstalowany szyber pozwalający regulować gęstość dymu. Gęstość dymu dobieramy zależnie od receptury, z jakiej korzystamy – dzięki temu dopasujesz idealne warunki wędzenia do Twojej receptury.

Dym uzyskiwany jest za pomocą generatora dymu, w którym tlą się zrębki wędzarnicze.

Drzwi wędzarni

Drzwiczki komory posiadają zamknięcie magnetyczne, dodatkowo izolowane są uszczelką. Rozwiązania te sprawiają, że korzystanie z urządzenia staje się jeszcze wygodniejsze i efektywniejsze.

Wyposażenie wędzarni

Podstawowe wyposażenie oraz dodatkowe zestawy

Co zawiera wędzarnia?

Sprawdź podstawowy skład wędzarni oraz dodatkowe zestawy dedykowane do naszych urządzeń.

Mogą zainteresować Cię również akcesoria i dodatki.

Generator dymu

Serce wędzarni

Jak jest produkowany dym?

Generator dymu ma decydujący wpływ na sukces wędzenia – zapewnia równomierną pracę przy spalaniu podawanych zrębek.

Dym uzyskujemy tląc zrębki wędzarnicze.

Tradycja spotyka się z nowoczesnością

Seria Cyfrowa

Jeżeli poszukujesz nowoczesnych rozwiązań,
to mamy coś dla Ciebie.

Seria Cyfrowa (Digital) to wędzarnie z elektronicznym panelem sterowania, który idealnie utrzymuje zadaną temperaturę wewnątrz komory wędzarniczej. Wędzarnia Digital wykonuje proporcjonalno-całkująco-różniczkujący rachunek temperatury w celu… hej, po prostu możesz liczyć na lepszą kontrolę temperatury!

Urządzenia z serii Smoker BBQ posiadają elektroniczny panel sterujący (PID) w standardowym wyposażeniu.

Modele: UWD-70, UWDS-70, UWD-150, UWDS-150, BBD-70, BBDS-70, BBD-150, BBDS-150

Przeglądaj wędzarnie cyfrowe

Smoker’y marki Borniak

Znajdź swój model!

Znajdź dystrybutora
w swojej okolicy

Mapa dystrybutorów

Przeglądaj zdjęcia
i szczegółowe parametry techniczne

Katalog online