Kuchnia wędzarnicza

Dla Szefa Kuchni i Pitmaster’a

Naturalnie i smacznie

Przyprawy Borniak

Przyprawa Pitmasters Pride

Pitmasters Pride to połączenie klasycznej mieszanki nietuzinkowych przypraw BBQ z nutką ziół. Przyprawa idealnie pasuje do steku, ponadto zaskoczy Cię różnorodnością akcentów smakowych – nie bez powodu została najlepiej oceniona w “teście w ciemno”.

Przyprawa Magic Dust

Nasz grillowy “allrounder” to prawdziwe doznanie smakowe. Recepturę oparliśmy na amerykańskiej wersji Mike’a Millsa. W USA “Magic Dust” to prawdopodobnie jeden z najbardziej znanych przepisów na mieszankę przyprawową idealną do grillowania.

Przyprawa BBQ Injection

Mieszanka przyprawy zalewowej do nastrzykiwania mięsa – z łatwością wstrzykniesz ją do środka, dzięki czemu nada ona mięsu więcej soczystości i lepszy smak. Rozpuszczalna w wodzie mieszanka zapewni idealny grillowy smak w całym kawałku mięsa.

Przyprawa Fish Hunter

Przyprawa Fish Hunter to prosty sposób na tradycyjne przygotowanie ryb. Naszą zalewę stworzyliśmy dla niepowtarzalnego smaku. Przy jej pomocy z łatwością uwędzisz pstrąga, makrelę oraz wiele innych ryb. Efekt? Złocista, delikatna i soczysta ryba.

Wygoda i tradycyjny wygląd

Siatki i nici

Siatka wędliniarska

Siatka wędliniarska służąca do pakowania wyrobów wędliniarskich surowych, gotowanych i pieczonych, a także do pakowania serów. Szczególnie polecana ze względu na łatwość zdejmowania z gotowego wyrobu.

Dostępna w 4 wielkościach.

Nić wędliniarska

Specjalne, w 100% naturalne nici wędliniarskie przeznaczone do ręcznego wiązania szynek lub kiełbas w pęta. Ułatwiają przygotowanie mięsa do wędzenia. Idealne rozwiązanie dla wszystkich ceniących tradycyjny wygląd szynek.

Dostępne w 3 wielkościach.

Nić wędliniarska

Metoda nastrzykiwania mięsa

Igły i nastrzyki

Igła do nastrzyku nieprzelotowa

Specjalna igła do nastrzykiwania wyposażona w boczne otwory umożliwiające lepsze rozprowadzenie solanki. Końcówka igły została zamknięta w celu równomiernego rozprowadzenia roztworu. Idealna do nastrzykiwania szynek.

Igła do nastrzyku L120 nieprzelotowa
Igła do nastrzyku

Specjalna igła do nastrzykiwania wyposażona w boczne otwory umożliwiające lepsze rozprowadzenie solanki. Idealna do nastrzykiwania szynek.

Igła do nastrzyku L120
Strzykawka 160ml z końcówką Luer

Trzyczęściowa strzykawka o pojemności 160ml z końcówką Luer. Doskonale nadaje się do nastrzykiwania mięsa.

Strzykawka 160ml z końcówką Luer

Dodatkowa para… pazurów

Pazury do mięsa

Pazury B-Claws BBQ

B-Claws są pomocne podczas szarpania i przenoszenia mięsa. Świetnie przydają się w sytuacjach gdzie nie użyjesz własnych rąk, np. gdy mięso jest gorące, tłuste lub po prostu nie chcesz brudzić rąk.

Użycie jest proste – po prostu wbij jeden szpon a drugim rwij np. ruchem obrotowym, opierając jeden szpon na drugim.

Pazury wykonane są z trwałego oraz odpornego na temperaturę materiału. Po użyciu, spokojnie możesz je umyć w zmywarce.