DE: Ab 2018 fuehren wir neue Produkte - digital gesteuerte Raeucheroefen und neue Zubehoer SETS. Bis der Einfuehrung von neuen Produkten bleibt unserer Shop unaktiv. Wir bitten um Geduld und werden alles machen um Wartezeit zu verkuerzen. Anfang Februar soll schon alles funktionieren. Da werden wir auch fuer Sie zur Verfuegung stehen, Wir wuenschen ein schoenes Neues Jahr 2018

PL: Szanowni Państwo, W Nowym 2018 Roku firma BORNIAK wprowadza do sprzedaży nowe modele wędzarni – cyfrowe oraz BBQ – a także akcesoria i zestawy. Do czasu włączenia nowego asortymentu do systemu obsługi Klienta nasz sklep pozostanie nieaktywny. Dokładamy starań aby ten czas skrócić do niezbędnego minimum. Zapraszamy do zapoznania się z nową ofertą BORNIAKA i składania zamówień w drugiej połowie stycznia. WSZELKIEJ POMYŚLNOŚCI W NOWYM ROKU ŻYCZY ZESPÓŁ BORNIAKA!

EN: Dear Sir or Madam, In New 2018, BORNIAK launches new models of smokehouse - digital and BBQ - as well as new accessories and sets. Until the new product range is included in the customer service system, our store will remain inactive. We strive to shorten this time to the necessary minimum. We invite you to familiarize yourself with the new offer of BORNIAKA and place orders in the second half of January. BEST WISHES IN THE NEW YEAR'S EVE, BORNIAKA TEAM!

Nie możesz złożyć zamówienia z tego kraju: United States

Wędzony boczek w trzech odsłonach

Opublikowany
Kategoria Przepisy

Mięso:

3 kawałki surowego boczku

Nacierka:

przyprawa curry

suszony czosnek niedźwiedzi

majeranek suszony

1 łyżka soli jodowanej

1 łyżka peklosoli

Wykonanie:

Nacierka: Boczek przepłukać pod bieżącą wodą. Wytrzeć ręcznikiem papierowym. Sól jodowaną połączyć z peklosolą i wmasować w mięso. Jest to tak zwane peklowanie na sucho. Jeden kawałek boczku obtoczyć w majeranku i czosnku, drugi obsypać przyprawą curry. Trzeci kawałek boczku pozostawić posolony. Całość odstawić na noc do lodówki.

Wędzenie: Mięso włożyć do wędzarni na 30 minut bez dymu w temperaturze 60oC. Po tym czasie włączyć generator i wędzić 2-3 godziny w temp. 55oC.

Parzenie: Do dużego garnka wlać wodę i podgrzać do około 90oC, włożyć boczek, parzyć do momentu, aż temperatura wewnątrz mięsa osiągnie 80oC, przez około 1,5 godziny.

Podziel się

Musisz być zarejestrowany

Zarejestruj się

Dodaj komentarz