DE: Ab 2018 fuehren wir neue Produkte - digital gesteuerte Raeucheroefen und neue Zubehoer SETS. Bis der Einfuehrung von neuen Produkten bleibt unserer Shop unaktiv. Wir bitten um Geduld und werden alles machen um Wartezeit zu verkuerzen. Anfang Februar soll schon alles funktionieren. Da werden wir auch fuer Sie zur Verfuegung stehen, Wir wuenschen ein schoenes Neues Jahr 2018

PL: Szanowni Państwo, W Nowym 2018 Roku firma BORNIAK wprowadza do sprzedaży nowe modele wędzarni – cyfrowe oraz BBQ – a także akcesoria i zestawy. Do czasu włączenia nowego asortymentu do systemu obsługi Klienta nasz sklep pozostanie nieaktywny. Dokładamy starań aby ten czas skrócić do niezbędnego minimum. Zapraszamy do zapoznania się z nową ofertą BORNIAKA i składania zamówień w drugiej połowie stycznia. WSZELKIEJ POMYŚLNOŚCI W NOWYM ROKU ŻYCZY ZESPÓŁ BORNIAKA!

EN: Dear Sir or Madam, In New 2018, BORNIAK launches new models of smokehouse - digital and BBQ - as well as new accessories and sets. Until the new product range is included in the customer service system, our store will remain inactive. We strive to shorten this time to the necessary minimum. We invite you to familiarize yourself with the new offer of BORNIAKA and place orders in the second half of January. BEST WISHES IN THE NEW YEAR'S EVE, BORNIAKA TEAM!

Nie możesz złożyć zamówienia z tego kraju: United States

Szaszłyk z łososia

Opublikowany
Kategoria Przepisy


Pomysł na danie, idealne do urozmaicenia przyjęcia lub spotkania ze znajomymi. Proste w przygotowaniu, a jednocześnie efektowne i bardzo smaczne.

Składniki:
  •          2 filety z łososia
  •          1 świeży ananas
  •          długie patyczki do szaszłyków

Solanka:

  •          1 litr wody
  •          3 dag soli
  •          2-3 liści laurowych
  •          1 łyżeczka sosu sojowego
  •          1 łyżeczka brązowego cukru
  •          3 ziarenka ziela angielskiego
  •          3-4 ziarenek pieprzu czarnego

 

Wykonanie :

Peklowanie: Wlać do miski 0,5litra wody, wsypać sól i mieszać do rozpuszczenia się soli.
W osobnym garnku zagotować wywar z pozostałych składników. Następnie przestudzić i wlać do miski z solą.
Filety z łososia pokroić w kostkę 3cmx3cm, ułożyć w solance i wstawić na 6h do lodówki.

Przygotowanie przed wędzeniem: Zapeklowanego łososia wyjąć z lodówki i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Obrać ananasa pokroić w kostkę 3cmx3cm i nadziewać na patyczki, na przemian z łososiem.

Wędzenie: Szaszłyki wstawić do wędzarni, włączyć osuszacz, ustawić temperaturę na 30oC i suszyć przez około 2 godziny.
Następie włączyć generator dymu, wędzić w 40oC przez 3 godziny. Podnieść temperaturę na 70oC, wędzić przez 30 minut.

 

 

 

Podziel się

Musisz być zarejestrowany

Zarejestruj się

Dodaj komentarz