Nie możesz złożyć zamówienia z tego kraju: United States

DOMOWA WĘDZARNIA

SAM DECYDUJESZ, CO JESZ

Ryby, wędliny czy sery uwędzone według tradycyjnych metod to rarytas. Podziwiamy ich głęboki smak, napawamy się aromatem... I żałujemy, że tak rzadko mamy do nich dostęp. Tymczasem wystarczy kawałek ogródka albo działki, by rozpocząć swoją przygodę z prawdziwym wędzeniem. Przygodę dostępną dla każdego - nie wymagającą poświęceń, a jakże pasjonującą!

Domowa wędzarnia oznacza absolutnie najlepsze wyroby. To zupełnie nowe możliwości kulinarne, a także okazja do tworzenia własnych receptur. To także wyraźny zwrot ku zdrowiu - mając wędzarnię, masz dostęp do produktów w 100% naturalnych, bez konserwantów, bez alergenów i jakiejkolwiek chemii.

WĘDZARNIE DOMOWE DLA KAŻDEGO

Czerpiemy z tradycji.

W niej tkwi sedno prawdziwego smaku.

Firma BORNIAK niezmiennie trzyma się obranego kursu. Od zawsze twierdzimy, że w kwestii smaku i zdrowia tradycyjne metody wędzenia są bezkonkurencyjne. Jeżeli chodzi o technologię, to jesteśmy od tego, by dostarczyć najlepsze rozwiązania - trwałe, efektywne i proste w użytkowaniu. Słowem - tradycja i nowoczesność.

CIEPŁE I ZIMNE WĘDZENIE

Dwie wielkości wędzarni

Akcesoria do wędzarni

Przepisy na wędzonki

Ciepłe i zimne wędzenie
  • Specjalna igła do nastrzykiwania wyposażona w boczne otwory umożliwiające lepsze rozprowadzenie solanki. Końcówka igły została zamknięta w celu równomiernego rozprowadzenia roztworu. Idealna do nastrzykiwania szynek. Specjalna igła do nastrzykiwania...

    1
  • 5 opinii/a

    Łatwość obsługi i efektywność - tak w skrócie można opisać wędzarnię UW-70. To najlepszy sposób, by na Twoim stole pojawiły się najbardziej wykwintne sery, ryby i wędliny. Wyroby o zniewalającym aromacie i niepowtarzalnym smaku. Bez chemii, bez konserwantów.  Łatwość obsługi i efektywność - tak w...

    1
  • Przygotowanie domowej kiełbasy, która jest o niebo lepsza i zdrowsza niż choćby najdroższy produkt ze sklepu, nie wymaga wiele. Możesz to zrobić w małym mieszkaniu, przy niewielkim nakładzie środków. Dwoje specjalistów z tej dziedziny pokaże Ci jak się do tego zabrać. Przygotowanie domowej kiełbasy, która...

    1
  • Haki stosowane głównie przez koneserów wędzonych ryb. Mogą być stosowane z powodzeniem także w przypadku innych mięs. Haki stosowane głównie przez...

    1
  • Hak wyposażony w potrójne ostrze i rozpórkę. Konstrukcja haka zapobiega zamykaniu się ryby podczas wędzenia. Dzięki temu ryba będzie równomiernie uwędzona zarówno z zewnątrz, jak i od wewnątrz. Hak wyposażony w potrójne ostrze i...

    1
  • Profesjonalny ruszt do wędzarni wykonany z drutu nierdzewnego. Ruszt doskonale nadaje się do wędzenia ryb, kiełbas czy serów. W przeciwieństwie do haków, nie stwarza ryzyka, że żywność zerwie się lub spadnie. Profesjonalny ruszt do wędzarni...

    1
  • Termometr do żywności z sondą szpilkową. Wyjątkowo przydatne urządzenie, pozwalające ocenić stopień przygotowania wędzonki. Stanowi wielką wartość - zwłaszcza, gdy chcemy eksperymentować z coraz to nowymi produktami i recepturami.  Termometr do żywności z sondą...

    1
  • Pokrowiec na wędzarnię UW-70 firmy Borniak. Pozwala zabezpieczyć ją przed niekorzystnym działaniem czynników atmosferycznych, a także przed porysowaniem czy zakurzeniem. Produkt wykonany z wysokiej jakości wodoszczelnego, wytrzymałego tworzywa. Koloru czarnego, z białym logo marki. Pokrowiec na wędzarnię UW-70 firmy...

    1
  • 1 opinii/a

    Najwyższej jakości, całkowicie naturalne zrębki olchowe. Wykorzystywane do wędzenia wszystkich rodzajów mięs i ryb. Nadają piękny kolor, od ciemnozłotego aż do brązowego. Ich wyjątkowy aromat wnika głęboko w żywność. Najwyższej jakości, całkowicie...

    1
  • Najwyższej jakości, całkowicie naturalne zrębki bukowe. Wykorzystywane do każdego rodzaju wędzenia. Niezastąpione w przypadku wieprzowiny, ryb i drobiu. Zapewniają mięsu jasny, złocisty kolory. Idealne rozwiązanie dla początkujących. Najwyższej jakości, całkowicie...

    1
  • Najwyższej jakości, całkowicie naturalne zrębki dębowe. Żywność wędzona z ich pomocą nasyca się intrygującym posmakiem z wyczuwalną nutką goryczki i karmelu. Zrębki dębowe barwią wyroby na brązowo. Najwyższej jakości, całkowicie...

    1
  • Doskonała książka wprowadzająca w tajniki wędliniarstwa. Dzięki niej poznacie wszystkie etapy przyrządzania smakowitych kiełbas, szynek, aromatycznych wędzonek i pikantnych kiszek. Poza tym - przepisy na sery, konserwy, wędzone ryby. Książka jest najobfitszym na rynku wydawniczym zasobem receptur... Doskonała książka wprowadzająca w...

    1
    Obniżona cena!

Artykuły

Znajdź Dystrybutora

Sprawdź również listę i adresy naszych dystrybutorów.

Sklepy

  • Katalog produktów

    Ilustrowany, szczegółowy katalog w trzech językach. Do pobrania w formacie PDF.

    Katalog