Nie możesz złożyć zamówienia z tego kraju: United States

DOMOWA WĘDZARNIA

SAM DECYDUJESZ, CO JESZ

Ryby, wędliny czy sery uwędzone według tradycyjnych metod to rarytas. Podziwiamy ich głęboki smak, napawamy się aromatem... I żałujemy, że tak rzadko mamy do nich dostęp. Tymczasem wystarczy kawałek ogródka albo działki, by rozpocząć swoją przygodę z prawdziwym wędzeniem. Przygodę dostępną dla każdego - nie wymagającą poświęceń, a jakże pasjonującą!

Domowa wędzarnia oznacza absolutnie najlepsze wyroby. To zupełnie nowe możliwości kulinarne, a także okazja do tworzenia własnych receptur. To także wyraźny zwrot ku zdrowiu - mając wędzarnię, masz dostęp do produktów w 100% naturalnych, bez konserwantów, bez alergenów i jakiejkolwiek chemii.

WĘDZARNIE DOMOWE DLA KAŻDEGO

Czerpiemy z tradycji.

W niej tkwi sedno prawdziwego smaku.

Firma BORNIAK niezmiennie trzyma się obranego kursu. Od zawsze twierdzimy, że w kwestii smaku i zdrowia tradycyjne metody wędzenia są bezkonkurencyjne. Jeżeli chodzi o technologię, to jesteśmy od tego, by dostarczyć najlepsze rozwiązania - trwałe, efektywne i proste w użytkowaniu. Słowem - tradycja i nowoczesność.

CIEPŁE I ZIMNE WĘDZENIE

Dwie wielkości wędzarni

Akcesoria do wędzarni

Przepisy na wędzonki

Ciepłe i zimne wędzenie
  • Generator dymu GD-01 ma decydujący wpływ na sukces wędzenia. Co najważniejsze, zapewnia on równomierną pracę przejawiającą się w jednostajnym spalaniu podawanych zrębek. Takie warunki gwarantują uzyskanie najlepszych wyrobów - aromatycznych, o bogatym smaku i cieszącym oko kolorze.  Generator dymu GD-01 ma decydujący...

    1
  • Krucha i chuda kiełbasa, soczysta szynka, smakowity pasztet. Zawsze świeże, pachnące, doprawione według własnego gustu. No i bez konserwantów. Tym są kiełbasy własnego wyrobu. Krucha i chuda kiełbasa, soczysta...

    1
  • Najwyższej jakości, całkowicie naturalne zrębki dębowe. Żywność wędzona z ich pomocą nasyca się intrygującym posmakiem z wyczuwalną nutką goryczki i karmelu. Zrębki dębowe barwią wyroby na brązowo. Najwyższej jakości, całkowicie...

    1
  • Termometr do żywności z sondą szpilkową. Wyjątkowo przydatne urządzenie, pozwalające ocenić stopień przygotowania wędzonki. Stanowi wielką wartość - zwłaszcza, gdy chcemy eksperymentować z coraz to nowymi produktami i recepturami.  Termometr do żywności z sondą...

    1
  • Profesjonalny ruszt do wędzarni wykonany z drutu nierdzewnego. Ruszt doskonale nadaje się do wędzenia ryb, kiełbas czy serów. W przeciwieństwie do haków, nie stwarza ryzyka, że żywność zerwie się lub spadnie. Profesjonalny ruszt do wędzarni...

    1
  • Najwyższej jakości, całkowicie naturalne zrębki olchowe. Wykorzystywane do wędzenia wszystkich rodzajów mięs i ryb. Nadają piękny kolor, od ciemnozłotego aż do brązowego. Ich wyjątkowy aromat wnika głęboko w żywność. Najwyższej jakości, całkowicie...

    1
  • Profesjonalny ruszt do wędzarni wykonany z drutu nierdzewnego. Ruszt doskonale nadaje się do wędzenia ryb, kiełbas czy serów. W przeciwieństwie do haków, nie stwarza ryzyka, że żywność zerwie się lub spadnie. Profesjonalny ruszt do wędzarni...

    1
  • Najwyższej jakości, całkowicie naturalne zrębki bukowe. Wykorzystywane do każdego rodzaju wędzenia. Niezastąpione w przypadku wieprzowiny, ryb i drobiu. Zapewniają mięsu jasny, złocisty kolory. Idealne rozwiązanie dla początkujących. Najwyższej jakości, całkowicie...

    1
  • Najwyższej jakości, całkowicie naturalne zrębki olchowe. Wykorzystywane do wędzenia wszystkich rodzajów mięs i ryb. Nadają piękny kolor, od ciemnozłotego aż do brązowego. Ich wyjątkowy aromat wnika głęboko w żywność. Najwyższej jakości, całkowicie...

    1
  • Najwyższej jakości, całkowicie naturalne zrębki bukowe. Wykorzystywane do każdego rodzaju wędzenia. Niezastąpione w przypadku wieprzowiny, ryb i drobiu. Zapewniają mięsu jasny, złocisty kolory. Idealne rozwiązanie dla początkujących. Najwyższej jakości, całkowicie...

    1
  • Najwyższej jakości, całkowicie naturalne zrębki dębowe. Żywność wędzona z ich pomocą nasyca się intrygującym posmakiem z wyczuwalną nutką goryczki i karmelu. Zrębki dębowe barwią wyroby na brązowo. Najwyższej jakości, całkowicie...

    1
  • Doskonała książka wprowadzająca w tajniki wędliniarstwa. Dzięki niej poznacie wszystkie etapy przyrządzania smakowitych kiełbas, szynek, aromatycznych wędzonek i pikantnych kiszek. Poza tym - przepisy na sery, konserwy, wędzone ryby. Książka jest najobfitszym na rynku wydawniczym zasobem receptur... Doskonała książka wprowadzająca w...

    Zamiast 59,00 zł

    30,00 zł Cena Brutto
    Dostawa: 1-2 tygodnie
    Do koszyka
    Obniżona cena!
    Niedostępny

Artykuły

  • Udka i piersi kacze

    Udka i piersi kacze

    Do pojemnika wlewamy wodę dodajemy sól, W małej ilości wody na małym gazie gotujemy przez kilka...

  • Szaszłyk z łososia

    Szaszłyk z łososia

    Do miski wlewamy ½ litra zimnej wody dodajemy sól mieszamy do rozpuszczenia. Do garnka wlewamy...

  • Wędzona ośmiornica

    Wędzona ośmiornica

    Do wielkiego gara wlewamy wodę i wrzucamy wszystkie kulki i liście. Dorzucamy kryształki soli i...

  • Wędzone skrzydełka

    Wędzone skrzydełka

    Skrzydełka umyć pod bieżącą wodą i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Przygotować mieszankę...

  • Zobacz wszystkie

Znajdź Dystrybutora

Sprawdź również listę i adresy naszych dystrybutorów.

Sklepy

  • Katalog produktów

    Ilustrowany, szczegółowy katalog w trzech językach. Do pobrania w formacie PDF.

    Katalog