Nie możesz złożyć zamówienia z tego kraju: United States

DOMOWA WĘDZARNIA

SAM DECYDUJESZ, CO JESZ

Ryby, wędliny czy sery uwędzone według tradycyjnych metod to rarytas. Podziwiamy ich głęboki smak, napawamy się aromatem... I żałujemy, że tak rzadko mamy do nich dostęp. Tymczasem wystarczy kawałek ogródka albo działki, by rozpocząć swoją przygodę z prawdziwym wędzeniem. Przygodę dostępną dla każdego - nie wymagającą poświęceń, a jakże pasjonującą!

Domowa wędzarnia oznacza absolutnie najlepsze wyroby. To zupełnie nowe możliwości kulinarne, a także okazja do tworzenia własnych receptur. To także wyraźny zwrot ku zdrowiu - mając wędzarnię, masz dostęp do produktów w 100% naturalnych, bez konserwantów, bez alergenów i jakiejkolwiek chemii.

WĘDZARNIE DOMOWE DLA KAŻDEGO

Czerpiemy z tradycji.

W niej tkwi sedno prawdziwego smaku.

Firma BORNIAK niezmiennie trzyma się obranego kursu. Od zawsze twierdzimy, że w kwestii smaku i zdrowia tradycyjne metody wędzenia są bezkonkurencyjne. Jeżeli chodzi o technologię, to jesteśmy od tego, by dostarczyć najlepsze rozwiązania - trwałe, efektywne i proste w użytkowaniu. Słowem - tradycja i nowoczesność.

CIEPŁE I ZIMNE WĘDZENIE

Dwie wielkości wędzarni

Akcesoria do wędzarni

Przepisy na wędzonki

Ciepłe i zimne wędzenie
  • 2 opinii/a

    Profesjonalna wędzarnia dla poszukujących większej powierzchni wędzenia. Łatwa w obsłudze, a przy tym wyjątkowo wydajna. Sprawdzi się zarówno przy domu, w agroturystyce, jak i w małej gastronomii.  Profesjonalna wędzarnia dla...

    1
  • Profesjonalny ruszt do wędzarni wykonany z drutu nierdzewnego. Ruszt doskonale nadaje się do wędzenia ryb, kiełbas czy serów. W przeciwieństwie do haków, nie stwarza ryzyka, że żywność zerwie się lub spadnie. Profesjonalny ruszt do wędzarni...

    1
  • Wyjątkowy, kompletny poradnik, jak przygotować wszelkiego rodzaju kiełbasy: wieprzowe, wołowe, w osłonkach i bez, drobiowe i z dziczyzny, wędzone, fermentowane oraz wiele innych. Każdy, kto chciałby spróbować domowego wyrobu kiełbas, powinien przeczytać tę książkę.  Wyjątkowy, kompletny poradnik, jak...

    1
  • Haki stosowane głównie przez koneserów wędzonych ryb. Mogą być stosowane z powodzeniem także w przypadku innych mięs. Haki stosowane głównie przez...

    1
  • Dobry, ostry nóż to narzędzie uniwersalne, potrzebne nie tylko w przypadku przygotowywania mięs do wędzenia. Nawet najlepsze noże wymagają co jakiś czas ostrzenia. W takim wypadku nie obędzie się bez poręcznej, solidnej ostrzałki.  Dobry, ostry nóż to narzędzie...

    1
  • Haki stosowane głównie przez koneserów wędzonych ryb. Doskonale sprawdzają się także w przypadku mięs takich jak szynka czy schab. Haki stosowane głównie przez...

    1
  • Generator dymu GD-01 ma decydujący wpływ na sukces wędzenia. Co najważniejsze, zapewnia on równomierną pracę przejawiającą się w jednostajnym spalaniu podawanych zrębek. Takie warunki gwarantują uzyskanie najlepszych wyrobów - aromatycznych, o bogatym smaku i cieszącym oko kolorze.  Generator dymu GD-01 ma decydujący...

    1
  • Hak wyposażony w potrójne ostrze i rozpórkę. Konstrukcja haka zapobiega zamykaniu się ryby podczas wędzenia. Dzięki temu ryba będzie równomiernie uwędzona zarówno z zewnątrz, jak i od wewnątrz. Hak wyposażony w potrójne ostrze i...

    1
  • 1 opinii/a

    Najwyższej jakości, całkowicie naturalne zrębki olchowe. Wykorzystywane do wędzenia wszystkich rodzajów mięs i ryb. Nadają piękny kolor, od ciemnozłotego aż do brązowego. Ich wyjątkowy aromat wnika głęboko w żywność. Najwyższej jakości, całkowicie...

    1
  • Najwyższej jakości, całkowicie naturalne zrębki bukowe. Wykorzystywane do każdego rodzaju wędzenia. Niezastąpione w przypadku wieprzowiny, ryb i drobiu. Zapewniają mięsu jasny, złocisty kolory. Idealne rozwiązanie dla początkujących. Najwyższej jakości, całkowicie...

    1
  • Najwyższej jakości, całkowicie naturalne zrębki dębowe. Żywność wędzona z ich pomocą nasyca się intrygującym posmakiem z wyczuwalną nutką goryczki i karmelu. Zrębki dębowe barwią wyroby na brązowo. Najwyższej jakości, całkowicie...

    1
  • Doskonała książka wprowadzająca w tajniki wędliniarstwa. Dzięki niej poznacie wszystkie etapy przyrządzania smakowitych kiełbas, szynek, aromatycznych wędzonek i pikantnych kiszek. Poza tym - przepisy na sery, konserwy, wędzone ryby. Książka jest najobfitszym na rynku wydawniczym zasobem receptur... Doskonała książka wprowadzająca w...

    1
    Obniżona cena!

Artykuły

Znajdź Dystrybutora

Sprawdź również listę i adresy naszych dystrybutorów.

Sklepy

  • Katalog produktów

    Ilustrowany, szczegółowy katalog w trzech językach. Do pobrania w formacie PDF.

    Katalog